کد خبر 51082
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۸

درحالي که بسياري از مقامات رژيم صهيونيستي سخنان اخير مئير داگان، رئيس سابق موساد درباره عدم حمله به ايران و قدرت حزب الله را محکوم کردند، تحليلگران اين رژيم اين سخنان را واقعيت‌هايي مي‌دانند که عدم توجه به آنها اسرائيل را به ورطه نابودي مي‌کشاند.

به گزارش گروه بين الملل مشرق به نقل از المشهد الاسرائيلي، گويا سخنان اخير "مئير داگان" که طي آن وي "بنيامين نتانياهو"، نخست وزير و "ايهود باراک"، وزير جنگ رژيم صهيونيستي به سهل انگاري در برخورد با برنامه هسته‌اي ايران متهم کرده بود، بازتاب گسترده‌اي در رژيم صهيونيستي داشته است، چون "تامير پاردو" رئيس کنوني موساد، سازمان اطلاعات و جاسوسي رژيم صهيونيستي از اين جهت که اين سخنان را به زيان امنيت رژيم صهيونيستي و نيروي بازدارندگي آن دانسته خواستار محاکمه داگان شده است.

اين درحالي است که روزنامه صهيونيستي "معاريو" در شماره روز گذشته خود به نقل از داگان نوشته بود که داگان تأکيد کرده به نتانياهو و سياست‌هايش اعتماد ندارد و بي‌شک اگر نتانياهو در انديشه جنگ با ايران باشد، اين امر دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي را تسريع خواهد کرد و سرانجام اين که اسرائيل بايد راهبرد جنگ با ايران را از سر به در کند.

وي همچين درباره حزب الله گفته بود که حزب الله به ظاهر يک سازمان و حزب کوچک مي نمايد، اما توانمندي‌هاي آن از يک کشور هم بيشتر است و اطلاعاتي در دست دارد که ثابت مي‌کند، توانمندي‌هاي نظامي حزب الله حتي از توانمندي‌هاي نظامي برخي از کشورهاي منطقه هم بيشتر است و اين حزب مي‌تواند به راحتي هر نطقه‌اي را که بخواهد در اسرائيل هدف قرار دهد.

به همين دليل داگان نتيجه مي گيرد که هر گونه حمله به حزب الله اشتباه محض خواهد بود، چراکه گرفتار شدن در آن بمثابه باتلاقي خواهد بود که اسرائيل توان بيرون امدن از آن را ندارد.

سپس رئيس سابق موساد مقامات صهيونيستي را به باد انتقاد گرفته بود و با بي‌مسؤوليت خواندن آنها تأکيد کرده بود، مقامات رژيم صهيونيستي در اين چند سال اخير حتي موفق نشده‌اند، ولو پيروزي کوچکي براي اسرائيل چه در عرصه منطقه‌اي (فلسطيني‌ها) و چه در عرصه بين المللي کسب کنند.

وي درباره آشتي ميان فتح و حماس گفته بود که بايد در انتظار چالش‌هاي لاينحلي بود که اين توافقنامه به دنبال خود براي اسرائيل دربرخواهد داشت.

همين سخنان بي‌پروا و شفاف داگان بود که موجب شد، برخي از نزديکان وي؛ او را به توطئه چيني جهت براندازي نتانياهو متهم کرده و بگويند اگر داگان مي‌خواهد وارد عرصه سياسي شود، راه‌هاي ديگري نيز وجود دارد و او را به عدم فهم سياست‌هاي رژيم صهيونيستي متهم کنند. همچنين برخي ديگر او را ديوانه و مجنوني خوانده اند که شايسته مجازات است تا از اين پس چنين سخناني را ايراد نکند.

اما واقعيت امر اين است که بسياري از تحليلگران و کارشناسان مسائل سياسي ضمن همراهي با ديدگاه‌هاي داگان تأکيد مي‌کنند: اين فقط داگان نيست که از سياست‌هاي نتانياهو و  باراک انتقاد کرده و اعتقاد دارد اين سياست‌ها سرانجام اسرائيل را به پرتگاه سقوط و نابودي رهنمون خواهد کرد،‌ بلکه مقامات ديگري هم در رژيم صهيونيستي هستند که با وي هم عقيده مي‌باشند، افرادي مانند ديسکين و اشكنازي و همچنين عاموس يادلين، رئيس سابق دايره اطلاعات نظامي رژيم صهيونيستي.

از جمله اين کارشناسان بايد از "ناحوم بريناع" تحليلگر برجسته روزنامه "يديعوت آحارونوت" ياد کرد که سخنان داگان را شهادت‌هاي نگران کننده توصيف کرده و درباره او گفته بود که داگان معلمي چون شارون داشته و به واقعيت‌هاي سياسي اسرائيل بيش از نتانياهو آگاه است.

همچنين "الوف بن" ديگر تحليلگر برجسته روزنامه صهيونيستي "هاآرتص" با تأييد سخنان داگان وي را "يادآور شارون" دانست و نتانياهو را فردي بدون ديدگاه روشن و بي‌مسؤوليت توصيف و تأکيد کرده بود،‌ آنچه داگان مي‌خواهد بگويد اين است که چه بخواهيم و چه نخواهيم بايد وجود ايران هسته‌اي را در کنار خود بپذيريم و با احتياط با آن تعامل داشته باشيم و اسرائيل هم اکنون در جايگاهي قرار ندارد که بخواهد ايران را تهديد بهحمله نظامي کند.

سرانجام اين "عاموس هارئيل" تحليلگر نظامي روزنامه صهيونيستي هاآرتص با اشاره به اينکه اگر داگاني در سال 1973 ميلادي وجود داشت، مانع بروز اين جنگ و رسوايي‌ها يپس از آن مي‌شد، گفت: او در برابر توطئه‌هايي که نتانياهو و باراک براي اسرائيل تدارک ديده‌اند، لب به سخن گشوده و به اين وسيله درصدد است مانع به تهلکه افتادن اسرائيل شود، و اين حق اوست که به عنوان يک شهروند که صداي خطر را مي‌شوند، از آن سخن بگويد، حال حتي اگر در اين ميان خوشايند برخي نباشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس